SEKOLAH KEBANGSAAN PULAI,
77300 MERLIMAU,MELAKA.

Tel: 06-2619268
Fax: 06-2619089
Email:skpulai@gmail.com

SELAMAT DATANG KE SK PULAI
MENJANA INSAN BERILMU DAN BERAMAL

MAKLUMAN
SELAMAT HARI KEBANGSAAN KE 59 #SEHATISEJIWA

Selamat Datang ke blog rasmi SK Pulai, Merlimau. Sebarang cadangan/ saranan/ masalah bolehlah rujuk terus kepada kami.Kami cuba untuk mencari penyelesaian bersama.

SUKAN TAHUNAN 2016 PADA 3.3.2016, 2:00 PETANG

TEMA HARI GURU TAHUN 2015:GURU: MEMBINA ILMU MENYEMPURNAKAN AKHLAK

Kepada semua guru SK Pulai yang ingin mendapatkan semula ID dan Katalaluan untuk FROG VLE, sila dapatkan pada Pn Norasikin Bt Salim.Makluman Semua. Sekiranya ada dikalangan guru SK Pulai yang ingin membuat peringatan, pemberitahuan atau ingin menyampaikan maklumat untuk makluman semua sila berhubung dengan Pn Norasikin Bt Salim (GPICT). -Sekian.JIKA ANDA MENGHADAPI MASALAH BERKAITAN EMAIL / ICT SILA RUJUK GURU ICT SK PULAI.
SEGAN BERTANYA, TIADA MANFAATNYA.


Isnin, 8 Ogos 2011

PELANCARAN PROGRAM IHYA RAMADAN SK PULAI

Satu program sempena bulan mulia Ramadan dilancarkan oleh Guru Besar SK Pulai, Pn. Aimah Rasidi pada 8 Ogos 2011 di perkarangan Dataran Ilmu sekolah. Program yang dikenali sebagai Ihya Ramadan itu akan diisi dengan aktiviti-aktiviti seperti Tazkirah pada setiap pagi, melukis dan mewarna, Tadarus Al Quran dan sebagainya. Aktiviti-aktiviti seperti ini diharapkan dapat membentuk warga SK Pulai seterusnya mendidik anak-anak murid menjadi insan berpekerti mulia dan soleh yang cemerlang di dunia dan sejahtera di akhirat...amin...