SEKOLAH KEBANGSAAN PULAI,
77300 MERLIMAU,MELAKA.

Tel: 06-2619268
Fax: 06-2619089
Email:skpulai@gmail.com

SELAMAT DATANG KE SK PULAI
MENJANA INSAN BERILMU DAN BERAMAL

MAKLUMAN
SELAMAT HARI KEBANGSAAN KE 59 #SEHATISEJIWA

Selamat Datang ke blog rasmi SK Pulai, Merlimau. Sebarang cadangan/ saranan/ masalah bolehlah rujuk terus kepada kami.Kami cuba untuk mencari penyelesaian bersama.

SUKAN TAHUNAN 2016 PADA 3.3.2016, 2:00 PETANG

TEMA HARI GURU TAHUN 2015:GURU: MEMBINA ILMU MENYEMPURNAKAN AKHLAK

Kepada semua guru SK Pulai yang ingin mendapatkan semula ID dan Katalaluan untuk FROG VLE, sila dapatkan pada Pn Norasikin Bt Salim.Makluman Semua. Sekiranya ada dikalangan guru SK Pulai yang ingin membuat peringatan, pemberitahuan atau ingin menyampaikan maklumat untuk makluman semua sila berhubung dengan Pn Norasikin Bt Salim (GPICT). -Sekian.JIKA ANDA MENGHADAPI MASALAH BERKAITAN EMAIL / ICT SILA RUJUK GURU ICT SK PULAI.
SEGAN BERTANYA, TIADA MANFAATNYA.


Khamis, 10 April 2014

SYABAS,JUARA MUNCUL KEMBALIPada 9 April 2014 telah diadakan Pertandingan Pidato Piala Ketua Menteri Sekolah Rendah  Kawasan Merlimau 2014 di SK Parit Gantung, Sungai Rambai.  Kejuaraan yang telah terlepas dua tahun yang lalu telah kembali ke pangkuan SK Pulai.  Adik Izznur Hafiz bin Mohamed telah dinobatkan sebagai juara dalam pertandingan tersebut.  Guru pembimbing bagi pertandingan ini ialah En. Mohd.Yunos b Mohd.Salleh.  Adik Izznur akan mewakili kawasan Merlimau ke peringkat negeri Melaka.