SEKOLAH KEBANGSAAN PULAI,
77300 MERLIMAU,MELAKA.

Tel: 06-2619268
Fax: 06-2619089
Email:skpulai@gmail.com

SELAMAT DATANG KE SK PULAI
MENJANA INSAN BERILMU DAN BERAMAL

MAKLUMAN
SELAMAT HARI KEBANGSAAN KE 59 #SEHATISEJIWA

Selamat Datang ke blog rasmi SK Pulai, Merlimau. Sebarang cadangan/ saranan/ masalah bolehlah rujuk terus kepada kami.Kami cuba untuk mencari penyelesaian bersama.

SUKAN TAHUNAN 2016 PADA 3.3.2016, 2:00 PETANG

TEMA HARI GURU TAHUN 2015:GURU: MEMBINA ILMU MENYEMPURNAKAN AKHLAK

Kepada semua guru SK Pulai yang ingin mendapatkan semula ID dan Katalaluan untuk FROG VLE, sila dapatkan pada Pn Norasikin Bt Salim.Makluman Semua. Sekiranya ada dikalangan guru SK Pulai yang ingin membuat peringatan, pemberitahuan atau ingin menyampaikan maklumat untuk makluman semua sila berhubung dengan Pn Norasikin Bt Salim (GPICT). -Sekian.JIKA ANDA MENGHADAPI MASALAH BERKAITAN EMAIL / ICT SILA RUJUK GURU ICT SK PULAI.
SEGAN BERTANYA, TIADA MANFAATNYA.


Rabu, 4 Jun 2014

PROGRAM KOLOBORASI PINTAR SK PULAI DAN SK TELOK MAS-ANJURAN BIRO KECEMERLANGAN AKADEMIK PIBG SK PULAI

Pada 2 hingga 3 Jun telah diadakan Program Koloborasi Pintar SK Pulai dan SK Telok Mas di Dewan SK Telok Mas.  Program tersebut telah disertai oleh 35 orang murid SK Pulai.  Program itu telah diserikan dengan kehadiran guru pakar dan guru cemerlang sebagai fasalitator.  semoga anak-anak SK Pulai yang akan menghadapi UPSR tahun ini memperoleh kejayaan yang cemerlang.  Tahniah dan ucapan terima kasih kepada semua guru dan AJK PIBG yang terlibat.