SEKOLAH KEBANGSAAN PULAI,
77300 MERLIMAU,MELAKA.

Tel: 06-2619268
Fax: 06-2619089
Email:skpulai@gmail.com

SELAMAT DATANG KE SK PULAI
MENJANA INSAN BERILMU DAN BERAMAL

MAKLUMAN
SELAMAT HARI KEBANGSAAN KE 59 #SEHATISEJIWA

Selamat Datang ke blog rasmi SK Pulai, Merlimau. Sebarang cadangan/ saranan/ masalah bolehlah rujuk terus kepada kami.Kami cuba untuk mencari penyelesaian bersama.

SUKAN TAHUNAN 2016 PADA 3.3.2016, 2:00 PETANG

TEMA HARI GURU TAHUN 2015:GURU: MEMBINA ILMU MENYEMPURNAKAN AKHLAK

Kepada semua guru SK Pulai yang ingin mendapatkan semula ID dan Katalaluan untuk FROG VLE, sila dapatkan pada Pn Norasikin Bt Salim.Makluman Semua. Sekiranya ada dikalangan guru SK Pulai yang ingin membuat peringatan, pemberitahuan atau ingin menyampaikan maklumat untuk makluman semua sila berhubung dengan Pn Norasikin Bt Salim (GPICT). -Sekian.JIKA ANDA MENGHADAPI MASALAH BERKAITAN EMAIL / ICT SILA RUJUK GURU ICT SK PULAI.
SEGAN BERTANYA, TIADA MANFAATNYA.


Isnin, 22 Ogos 2016

PELANCARAN BULAN KEMERDEKAAN KE-59 TAHUN 2016

Tahniah kepada penganjur Program Pelancaran Bulan Kemerdekaan iaitu Panitia Sejarah kerana telah menjayakan program pada kali ini. Program ini telah dirasmikan oleh Yang Berbahagia Datuk Hj.Seman b Derus. Semangat ini harus diteruskan bagi menanamkan rasa cinta dan sayang akan negara dalam hati dan nurani setiap murid amnya.Tahniah dan syabas.  Terima kasih kepada semua yang terlibat secara langsung atau tidak semasa berlangsunnya program ini.