SEKOLAH KEBANGSAAN PULAI,
77300 MERLIMAU,MELAKA.

Tel: 06-2619268
Fax: 06-2619089
Email:skpulai@gmail.com

SELAMAT DATANG KE SK PULAI
MENJANA INSAN BERILMU DAN BERAMAL

MAKLUMAN
SELAMAT HARI KEBANGSAAN KE 59 #SEHATISEJIWA

Selamat Datang ke blog rasmi SK Pulai, Merlimau. Sebarang cadangan/ saranan/ masalah bolehlah rujuk terus kepada kami.Kami cuba untuk mencari penyelesaian bersama.

SUKAN TAHUNAN 2016 PADA 3.3.2016, 2:00 PETANG

TEMA HARI GURU TAHUN 2015:GURU: MEMBINA ILMU MENYEMPURNAKAN AKHLAK

Kepada semua guru SK Pulai yang ingin mendapatkan semula ID dan Katalaluan untuk FROG VLE, sila dapatkan pada Pn Norasikin Bt Salim.Makluman Semua. Sekiranya ada dikalangan guru SK Pulai yang ingin membuat peringatan, pemberitahuan atau ingin menyampaikan maklumat untuk makluman semua sila berhubung dengan Pn Norasikin Bt Salim (GPICT). -Sekian.JIKA ANDA MENGHADAPI MASALAH BERKAITAN EMAIL / ICT SILA RUJUK GURU ICT SK PULAI.
SEGAN BERTANYA, TIADA MANFAATNYA.


Selasa, 17 Mei 2011

SAMBUTAN HARI GURU DAN PEKERJA


          Sekolah Kebangsaan Pulai telah mengadakan majlis sambutan Hari Guru dan Hari Pekerja peringkat sekolah pada 16 Mei 2011 di perkarangan Dataran Ilmu SK Pulai. Acara majlis dimulakan dengan nyanyian lagu-lagu patriotik, bacaan doa, bacaan teks-teks ucapan KPPM dan Menteri, ucapan wakil murid, wakil guru, YDP PIBG, Guru Besar dan seterusnya nyanyian beramai-ramai lagu Guru Malaysia oleh semua guru.

          Selepas rehat, majlis diteruskan dengan aktiviti persembahan oleh murid-murid dan guru-guru di dewan sekolah. Persembahan diselang-seli dengan penyampaian hadiah kepada pemenang bagi beberapa pertandingan yang telah diadakan selama dua minggu sebelum ini. Pertandingan tersebut adalah seperti permainan ping-pong, badminton, bola sepak, bola jaring dan bowling. Semasa rehat, tanpa diduga YB Datuk Haji Ghazale Mohamad telah membuat kejutan dengan hadir ke majlis seterusnya menyampaikan hadiah hamper kepada Guru Besar.