SEKOLAH KEBANGSAAN PULAI,
77300 MERLIMAU,MELAKA.

Tel: 06-2619268
Fax: 06-2619089
Email:skpulai@gmail.com

SELAMAT DATANG KE SK PULAI
MENJANA INSAN BERILMU DAN BERAMAL

MAKLUMAN
SELAMAT HARI KEBANGSAAN KE 59 #SEHATISEJIWA

Selamat Datang ke blog rasmi SK Pulai, Merlimau. Sebarang cadangan/ saranan/ masalah bolehlah rujuk terus kepada kami.Kami cuba untuk mencari penyelesaian bersama.

SUKAN TAHUNAN 2016 PADA 3.3.2016, 2:00 PETANG

TEMA HARI GURU TAHUN 2015:GURU: MEMBINA ILMU MENYEMPURNAKAN AKHLAK

Kepada semua guru SK Pulai yang ingin mendapatkan semula ID dan Katalaluan untuk FROG VLE, sila dapatkan pada Pn Norasikin Bt Salim.Makluman Semua. Sekiranya ada dikalangan guru SK Pulai yang ingin membuat peringatan, pemberitahuan atau ingin menyampaikan maklumat untuk makluman semua sila berhubung dengan Pn Norasikin Bt Salim (GPICT). -Sekian.JIKA ANDA MENGHADAPI MASALAH BERKAITAN EMAIL / ICT SILA RUJUK GURU ICT SK PULAI.
SEGAN BERTANYA, TIADA MANFAATNYA.


Ahad, 27 Mac 2011

KURSUS LATIHAN DALAM PERKHIDMATAN 1/2011SK PULAI telah menjalankan kursus latihan dalam perkhidmatan bagi kali pertama untuk guru-gurunya pada hari Sabtu, 26 Mac 2011. Kursus tersebut berlangsung pada pukul 8 pagi hingga 2 petang bertempat di Makmal Komputer SK Pulai. Sepanjang kursus, para peserta mengikuti taklimat yang terbahagi kepada tiga slot. Slot Pertama bertajuk 'Star Rating' dan disampaikan oleh Encik Mohd Razali Bin Hamzah. Slot Kedua bertajuk Perundangan Dalam Pengurusan dan disampaikan oleh Guru Besar sendiri iaitu Puan Aimah Binti Rasidi dan Slot Terakhir disampaikan oleh Puan Nyonya Binti Abu Samah yang bertajuk LINUS:KSSR (Penggunaan ABACUS).