SEKOLAH KEBANGSAAN PULAI,
77300 MERLIMAU,MELAKA.

Tel: 06-2619268
Fax: 06-2619089
Email:skpulai@gmail.com

SELAMAT DATANG KE SK PULAI
MENJANA INSAN BERILMU DAN BERAMAL

MAKLUMAN
SELAMAT HARI KEBANGSAAN KE 59 #SEHATISEJIWA

Selamat Datang ke blog rasmi SK Pulai, Merlimau. Sebarang cadangan/ saranan/ masalah bolehlah rujuk terus kepada kami.Kami cuba untuk mencari penyelesaian bersama.

SUKAN TAHUNAN 2016 PADA 3.3.2016, 2:00 PETANG

TEMA HARI GURU TAHUN 2015:GURU: MEMBINA ILMU MENYEMPURNAKAN AKHLAK

Kepada semua guru SK Pulai yang ingin mendapatkan semula ID dan Katalaluan untuk FROG VLE, sila dapatkan pada Pn Norasikin Bt Salim.Makluman Semua. Sekiranya ada dikalangan guru SK Pulai yang ingin membuat peringatan, pemberitahuan atau ingin menyampaikan maklumat untuk makluman semua sila berhubung dengan Pn Norasikin Bt Salim (GPICT). -Sekian.JIKA ANDA MENGHADAPI MASALAH BERKAITAN EMAIL / ICT SILA RUJUK GURU ICT SK PULAI.
SEGAN BERTANYA, TIADA MANFAATNYA.


Khamis, 17 Mac 2011

PERKHEMAHAN KOROBORI PENGAKAP

Satu aktiviti PERKHEMAHAN KOROBORI PENGAKAP sekolah-sekolah rendah telah dijalankan di Kem Pengakap Bukit Katil dari 12 hingga 16 Mac 2011. SK Pulai telah menghantar pesertanya seramai 9 orang lelaki dan 9 orang perempuan. Perkhemahan yang berlangsung selama 5 hari 4 malam ini dipenuhi dengan aktiviti kepengakapan dan persembahan kebudayaan pada setiap malam. Selain itu, para peserta dibawa melawat sekitar Bandar Melaka seperti Zoo dan tempat-tempat bersejarah di Bandar Hilir. Pada hari terakhir, upacara perasmian penutup telah disempurnakan oleh TYT Tun Mohd Khalil Yaakob.