SEKOLAH KEBANGSAAN PULAI,
77300 MERLIMAU,MELAKA.

Tel: 06-2619268
Fax: 06-2619089
Email:skpulai@gmail.com

SELAMAT DATANG KE SK PULAI
MENJANA INSAN BERILMU DAN BERAMAL

MAKLUMAN
SELAMAT HARI KEBANGSAAN KE 59 #SEHATISEJIWA

Selamat Datang ke blog rasmi SK Pulai, Merlimau. Sebarang cadangan/ saranan/ masalah bolehlah rujuk terus kepada kami.Kami cuba untuk mencari penyelesaian bersama.

SUKAN TAHUNAN 2016 PADA 3.3.2016, 2:00 PETANG

TEMA HARI GURU TAHUN 2015:GURU: MEMBINA ILMU MENYEMPURNAKAN AKHLAK

Kepada semua guru SK Pulai yang ingin mendapatkan semula ID dan Katalaluan untuk FROG VLE, sila dapatkan pada Pn Norasikin Bt Salim.Makluman Semua. Sekiranya ada dikalangan guru SK Pulai yang ingin membuat peringatan, pemberitahuan atau ingin menyampaikan maklumat untuk makluman semua sila berhubung dengan Pn Norasikin Bt Salim (GPICT). -Sekian.JIKA ANDA MENGHADAPI MASALAH BERKAITAN EMAIL / ICT SILA RUJUK GURU ICT SK PULAI.
SEGAN BERTANYA, TIADA MANFAATNYA.


Jumaat, 1 April 2011

MESYUARAT AGUNG PIBG KALI KE 37
Sekolah Kebangsaan Pulai telah mengadakan Mesyuarat Agung PIBG kali ke 37 pada 31 Mac 2011 bertempat di Dewan SK Pulai jam 3 petang. Antara agenda mesyuarat adalah membentang dan mengesahkan Penyata Kewangan PIBG, membentang dan membahaskan usul / cadangan, membubarkan AJK lama / melantik AJK baru, cabutan nombor bertuah dan sebagainya. Selain daripada itu, segala aktiviti berkaitan, kejayaan dan pencapaian  warga SK Pulai sepanjang tahun turut dibentangkan. Mesyuarat yang berakhir pada pukul 6.30 petang itu telah dirasmikan oleh Penaug PIBG SK Pulai iaitu Yang Berbahagia Dato' Haji Abu Bakar Bin Haji Lajim.