SEKOLAH KEBANGSAAN PULAI,
77300 MERLIMAU,MELAKA.

Tel: 06-2619268
Fax: 06-2619089
Email:skpulai@gmail.com

SELAMAT DATANG KE SK PULAI
MENJANA INSAN BERILMU DAN BERAMAL

MAKLUMAN
SELAMAT HARI KEBANGSAAN KE 59 #SEHATISEJIWA

Selamat Datang ke blog rasmi SK Pulai, Merlimau. Sebarang cadangan/ saranan/ masalah bolehlah rujuk terus kepada kami.Kami cuba untuk mencari penyelesaian bersama.

SUKAN TAHUNAN 2016 PADA 3.3.2016, 2:00 PETANG

TEMA HARI GURU TAHUN 2015:GURU: MEMBINA ILMU MENYEMPURNAKAN AKHLAK

Kepada semua guru SK Pulai yang ingin mendapatkan semula ID dan Katalaluan untuk FROG VLE, sila dapatkan pada Pn Norasikin Bt Salim.Makluman Semua. Sekiranya ada dikalangan guru SK Pulai yang ingin membuat peringatan, pemberitahuan atau ingin menyampaikan maklumat untuk makluman semua sila berhubung dengan Pn Norasikin Bt Salim (GPICT). -Sekian.JIKA ANDA MENGHADAPI MASALAH BERKAITAN EMAIL / ICT SILA RUJUK GURU ICT SK PULAI.
SEGAN BERTANYA, TIADA MANFAATNYA.


Ahad, 6 Mac 2011

TAHNIAH.... JUARA MILIK SK PULAI      Kejohanan Bolasepak MSSNM Peringkat Kawasan Merlimau telah sampai ke penghujungnya. Pada perlawanan akhir di antara pasukan SK Pulai menentang SK Merlimau Satu, pasukan tuan rumah iaitu SK Pulai telah memenangi perlawanan tersebut dengan membelasah pasukan SK Merlimau Satu dengan jaringan 5 berbalas 1. Keputusan itu menjadikan Pasukan SK Pulai sebagai Juara pada Kejohanan kali ini. Perlawanan akhir ini bagaikan Perlawanan Klasik antara kedua-dua pasukan yang seringkali bertemu di peringkat akhir dalam siri kejohanan ini dan saling bertukar-tukar gelaran juara antara satu sama lain. Diharapkan senario ini akan menerapkan semangat juang dan kesukanan yang tinggi di kalangan murid-murid di dalam persekitaran persaingan yang sihat. Syabas kepada semua yang terlibat dan tahniah kepada SK Pulai.