SEKOLAH KEBANGSAAN PULAI,
77300 MERLIMAU,MELAKA.

Tel: 06-2619268
Fax: 06-2619089
Email:skpulai@gmail.com

SELAMAT DATANG KE SK PULAI
MENJANA INSAN BERILMU DAN BERAMAL

MAKLUMAN
SELAMAT HARI KEBANGSAAN KE 59 #SEHATISEJIWA

Selamat Datang ke blog rasmi SK Pulai, Merlimau. Sebarang cadangan/ saranan/ masalah bolehlah rujuk terus kepada kami.Kami cuba untuk mencari penyelesaian bersama.

SUKAN TAHUNAN 2016 PADA 3.3.2016, 2:00 PETANG

TEMA HARI GURU TAHUN 2015:GURU: MEMBINA ILMU MENYEMPURNAKAN AKHLAK

Kepada semua guru SK Pulai yang ingin mendapatkan semula ID dan Katalaluan untuk FROG VLE, sila dapatkan pada Pn Norasikin Bt Salim.Makluman Semua. Sekiranya ada dikalangan guru SK Pulai yang ingin membuat peringatan, pemberitahuan atau ingin menyampaikan maklumat untuk makluman semua sila berhubung dengan Pn Norasikin Bt Salim (GPICT). -Sekian.JIKA ANDA MENGHADAPI MASALAH BERKAITAN EMAIL / ICT SILA RUJUK GURU ICT SK PULAI.
SEGAN BERTANYA, TIADA MANFAATNYA.


Khamis, 7 April 2011

TAHNIAH SRIKANDI SK PULAI


Seluruh warga SK Pulai mengucapkan tahniah kepada para srikandi SK Pulai yang telah selamat melahirkan cahayamata masing-masing. Mereka adalah Puan Rohayu Binti Ahmad, Puan Zainab Binti Abu Bakar - masing-masing bersalin pada 27 Mac 2011 dan dikurniakan seorang puteri setiap seorang manakala Puan Norasikin Binti Salim bersalin pada 7 April 2011 dan dikurniakan seorang putera. Semoga dengan kehadiran orang baru dalam keluarga akan menambahkan semangat untuk terus berjuang demi agama, bangsa dan negara. Ketabahan mendidik anak-anak di samping tugas guru yang mencabar adalah ciri-ciri srikandi sejati...... tahniah.