SEKOLAH KEBANGSAAN PULAI,
77300 MERLIMAU,MELAKA.

Tel: 06-2619268
Fax: 06-2619089
Email:skpulai@gmail.com

SELAMAT DATANG KE SK PULAI
MENJANA INSAN BERILMU DAN BERAMAL

MAKLUMAN
SELAMAT HARI KEBANGSAAN KE 59 #SEHATISEJIWA

Selamat Datang ke blog rasmi SK Pulai, Merlimau. Sebarang cadangan/ saranan/ masalah bolehlah rujuk terus kepada kami.Kami cuba untuk mencari penyelesaian bersama.

SUKAN TAHUNAN 2016 PADA 3.3.2016, 2:00 PETANG

TEMA HARI GURU TAHUN 2015:GURU: MEMBINA ILMU MENYEMPURNAKAN AKHLAK

Kepada semua guru SK Pulai yang ingin mendapatkan semula ID dan Katalaluan untuk FROG VLE, sila dapatkan pada Pn Norasikin Bt Salim.Makluman Semua. Sekiranya ada dikalangan guru SK Pulai yang ingin membuat peringatan, pemberitahuan atau ingin menyampaikan maklumat untuk makluman semua sila berhubung dengan Pn Norasikin Bt Salim (GPICT). -Sekian.JIKA ANDA MENGHADAPI MASALAH BERKAITAN EMAIL / ICT SILA RUJUK GURU ICT SK PULAI.
SEGAN BERTANYA, TIADA MANFAATNYA.


Rabu, 20 April 2011

SEKOLAH KEBANGSAAN PULAI JUARA LAGI
Sekolah Kebangsaan Pulai telah menjadi juara lagi. Kali ini pasukan Sepak Takraw sekoah telah menunjukkan semangat juang yang tinggi dalam Kejohanan Sepak Takraw MSS Melaka Kawasan Merlimau sehingga berjaya  menyaingi pasukan lawan. Kejohanan yang berlangsung selama dua hari itu ( 18 dan 19 April ) telah dijalankan di Padang SMK Sungai Rambai dan dikelolakan oleh SK Parit gantong. Pasukan SK Pulai telah menjadi Johan Kumpulan pada 18 April dan seterusnya ditabalkan sebagai Juara apabila berjaya menjadi Johan Kawasan di pertandingan akhir pada 19 April 2011. Perasmian Penutup Kejohanan pada kali ini telah disempurnakan oleh ADUN Sungai Rambai iaitu YB Datuk Hassan Bin Abd. Rahman. Tahniah sekali lagi.