SEKOLAH KEBANGSAAN PULAI,
77300 MERLIMAU,MELAKA.

Tel: 06-2619268
Fax: 06-2619089
Email:skpulai@gmail.com

SELAMAT DATANG KE SK PULAI
MENJANA INSAN BERILMU DAN BERAMAL

MAKLUMAN
SELAMAT HARI KEBANGSAAN KE 59 #SEHATISEJIWA

Selamat Datang ke blog rasmi SK Pulai, Merlimau. Sebarang cadangan/ saranan/ masalah bolehlah rujuk terus kepada kami.Kami cuba untuk mencari penyelesaian bersama.

SUKAN TAHUNAN 2016 PADA 3.3.2016, 2:00 PETANG

TEMA HARI GURU TAHUN 2015:GURU: MEMBINA ILMU MENYEMPURNAKAN AKHLAK

Kepada semua guru SK Pulai yang ingin mendapatkan semula ID dan Katalaluan untuk FROG VLE, sila dapatkan pada Pn Norasikin Bt Salim.Makluman Semua. Sekiranya ada dikalangan guru SK Pulai yang ingin membuat peringatan, pemberitahuan atau ingin menyampaikan maklumat untuk makluman semua sila berhubung dengan Pn Norasikin Bt Salim (GPICT). -Sekian.JIKA ANDA MENGHADAPI MASALAH BERKAITAN EMAIL / ICT SILA RUJUK GURU ICT SK PULAI.
SEGAN BERTANYA, TIADA MANFAATNYA.


Rabu, 13 April 2011

TAHNIAH PEMIDATO HARAPAN


Adik Nurul Idani Binti Rosnin telah menjuarai Pertandingan Pidato Sekolah Rendah Kawasan Merlimau 2011. Pertandingan yang dikelolakan oleh Sekolah Kebangsaan Merlimau 2 itu berlangsung pada 12 April 2011 di Dewan SK Merlimau 2. Beliau dengan penuh semangat menyampaikan pidatonya yang bertajuk 'Malaysia Yang Ku Cintai' dan berjaya menarik perhatian para juri, seterusnya menabalkan beliau sebagai Juara menewaskan 9 peserta yang lain. Beliau akan mewakili Kawasan Merlimau untuk ke pertandingan peringkat seterusnya. Syabas adik Nurul Idani dan semoga terus maju jaya.